dimarts, 27 de maig del 2008

Pa'Volar


S’apaguen els llums. Sona una guitarra i de sobte surt un personatge melenut que crida més que cantar busco tus labios calientes que mienten mas que besan, los que se rifa la gente. El concert de La Fuga ha començat. Razzmataz esta plena de veus que han començat a cantar amb els Càntabres. Presenten nou disc, Asuntos Pendientes, i han tingut que doblar concert a Barcelona. Divendres i dissabte.

Acaba la cançó i el Rulo, com es diu el cantant, es caga en les nostres santes mares per fer-los canviar un dissabte de ressaca per un dissabte de concert.

Hem arribat al concert just a les 9. Abans, una mica de combustible per poder cantar més fort, saltar més amunt i tenir prou alcohol en el cos per poder gaudir d’un bon concert de rock. Veure la sala Razzmataz de dia es fa estrany per criatures nocturnes com són les que aquesta nit tornaran a emplenar el concert.

La música s’atura. El Rulo es fica a parlar i parla dels amics, de les drogues i el desamor per acabar dient-nos que aquesta nit és de les de pa’volar. Aquest és el títol d’una de les bones cançons, de les que tothom canta com un boig. La gent respon en aquest segon concert en 24 hores a la capital catalana.

Les cançons de la Fuga, però, no són massa optimistes. Parlen del desamor, d’allò que havia estat o mai va poder ser. Parlen de que el sol fa trampes. Es pregunten d’on treura els diners la lluna per sortir totes les nits. Dediquen una cançó a l’heroïna. També ens expliquen quan és hora de marxar per veure-la a ella somriure. El rock de la Fuga no deixa de ser un rock romàntic, de lo gossa que és la vida i el mal que ens fan les dones.

Segons ens han dit el concert acabarà amb Heroïna i després Pa’ki Pa’lla. Arriba el moment i sona Heroïna, preludi de l’epíleg del concert. El Rulo se’ns queda mirant. Agafa el guió del concert i diu: Ara, anàvem a tocar la última, però en tocarem una altra. Amor de Contenedor mentre llença el guió pels escèptics i pels.

Ara si, la cançó himne dels la Fuga. Ens diuen adéu i ens recorden que ens veurem Pa’ki Pa’lla.