dimecres, 12 de març del 2008

Renovar-se o morir

En el nostre país, suposo que com en tots, hi ha pilars, referents que tothom coneix encara que sigui d'oides. Aquests pilars són respectats, institucions en el seu camp. Un dels pilars en el cas dels suplements culturals és el de l'ABC. Durant molts anys el suplement cultural de l'ABC ha estat una de les referències en aquest país.
Actualment el Cultural de l'ABC cerca massa la cultura d'elit i la cultura que podriam anomenar la oficial. Potser seria arriscat titllar el Cultural de desfassat, però no s'hi veuen massa les noves expressions culturals vínculades al art més popular, al més transgressor. Potser el cultural peca massa d'assemblar-se a la casa mare, el diari ABC. Tal vegada el conservadurisme és una de les característiques que defineixen tant l'ABC com al seu suplement cultural. Hi ha coses que segurament no canviaran mai. Tampoc es pensi el lector que l'ACB s'ha quedat amb Tolstoi, Mozzard i Picasso. Poc a poc també evoluciona, parlant de Hip Hop, noves iniciatives literaries, ...
Però de vegades obliden que l'art i la cultura no només es fa en museus i auditoris, l'art i la cultura són al carrer i no sempre van vestides respectablement. Una cosa que ha de tenir en compte el suplement cultural de l'ABC si vol continuar tenint el prestigi del S.XX ha de tenir en compte.