dimecres, 12 de març del 2008

Parets Pintades

Nous moviments, noves maneres de crear,... ara les parets també serveixen per fer art. Aquesta és la premisa de Banksy, el que a hores d'ara deu ser el grafiter més famós del món. Sense ganes de publicitat, ell ha fet dels carrers del món el seu Louvre particular amb les seves obres carregades de denúncia social. Grafitis colpidors, emprant imatges impactants que fan que aquell que les veu reflexioni.

Banksy fins hi tot a deixat la seva impremta en el mur que separa Israel i Palestina. Si podem dir que alguna cosa té el temps que vivim és que les expressions culturals, les maneres de comunicar-se i l'art són d'allò més diferent. L'originalitat prima actualment, els suports canvien cada cop més i tothom pot trobar "el seu lloc". Els grafiters són d'aquelles persones que han decidit contriubuir en aquesta revolució cultural, en aquesta diferenciació de la cultura oficial i ben vista.

Una nova manera d'expressar-se, una nova manera de fer art dins d'una nova cultura urbana. Per molts fer grafitis encara és embrutar les parets, però en Banksy i molts d'altres no ho creuen així, per ells el llenç del segle XXI són els murs de la ciutat.

http://www.youtube.com/watch?v=Me6-aX7vhfs">