dimecres, 26 de març del 2008

Escriure amb els ulls


Stephen Hawking és un dels científics més brillants del nostre món. Aquest físic que ha fet alguns dels descobriments més importants del segle passat s'ha passat a la literatura amb la col·laboració de la seva filla Lucy. Els Hawking han creat un relat infantil de ciència ficció "La clau secreta de l'Univers", en que ciència, ecologisme i aventura és barrejen per explicar-nos la història d'en George i l'Annie, dos nens que faran una pecul·liar excursió pel sistema solar.
Stephen Hawking, de 66 anys, pateix una malàltia degenerativa que només li permet obrir i tancar els ulls. Es comunica mitjançant una complexa màquina que interpreta els seus parpadejos. Tot un mèrit per un home que escriu llibres de divulgació científica, fa conferències i continua investigant indexifrables problemes cosmològics.
Hawking continua amb el seu paper de divulgador científic, ara també per nens. Diu la seva filla Lucy, que l'ha ajudat a escriure aquest llibre, que per fer-lo simplement ha agafat com exemples de com el seu pare li explica als nets els misteris de l'Univers. Ens parla de la senzillesa, fruit de l'ordre mental que té Hawking, amb que explica la física i la cosmología més complicada.